Kweken op aarde

Welke aarde is het beste voor een wietplant?

Het beste is om de kweek te beginnen met zaai/stekgrond. Hier zit geen voeding in en deze aarde is dus ideaal voor jonge wietplantjes. Om de meest geschikte aarde te verkrijgen matchend bij jou kweekruimte kun je het beste advies vragen bij een goede growshop.

Waarom wiet kweken op aarde?

Kweken op aarde geeft een vollere smaak aan de wiet. Aarde bevat ook een goede buffer. Dit betekend dat wanneer je een fout maakt met de voeding je wietplanten niet gelijk dood gaan en je de fout prima kunt herstellen.

Wat zijn de meest voorkomende kweekfouten bij een wietkweek op aarde?

Er zijn natuurlijk ook nadelen van het kweken op aarde. Aarde zit boordevol leven. Dat betekend dat er ook ongewenste organisme in kunnen leven. Zorg dus voor goede kwaliteit aarde en bespaar hier niet op! Zorg er ook voor dat het water weg kan lopen uit de aarde door middel van gaten onder in de potten. Een aarde wietkweek kan ook iets langer duren dan kweken op andere mediums. Dit kan bij een sativa wel tot 2 weken langer zijn en bij een indica kan dit een week schelen. Probeer je aarde niet te hergebruiken, ook al is het soms lastig aarde af te voeren.

Tip bij het kweken op aarde

Houd de aarde lekker luchtig. Voeg eventueel perliet toe. Besteed tijd aan het water en voedingsstoffen geven en je kan een mooie gezonde en succesvolle kweek tegemoet zien!