Binnenwiet

Waar kan ik het beste mijn eigen wiet kweken?

In een kweekkast of kweektent kun je binnen je eigen wiet planten kweken. Voor 5 wietplanten heb je genoeg aan een kweekruimte van 1 x 1 x 2 meter.

Wat heeft de juiste kweekruimte nodig?

De benodigdheden voor een goede kweekruimte voor binnenwiet bestaan uit stroom, verse lucht en een ruimte waar geen licht van buitenaf in kan komen. Dit kan bijvoorbeeld een zolder, kelder of slaapkamer zijn. Zorg er voor dat de ruimte kamertemperatuur is en niet te vochtig.

Hoe kweek ik de beste wiet?

Het makkelijkst groeit wiet in aarde, maar er wordt op veel verschillende mediums gekweekt. Je kan bijvoorbeeld kiezen om hydrologisch te kweken in kleikorrels, kokosvezels of steenwol. Ook kun je door middel van hydrosystemen de wortels van de wietplant direct in het water laten groeien. Als de wortels voedingsstoffen, water en zuurstof genoeg binnenkrijgen zullen deze groeien. Wij raden beginners aan wietplanten te kweken in aarde.

Welke temperatuur moet mijn kweekruimte zijn?

Het beste klimaat voor in de kweekruimte is rond de 25 graden. Wanneer de temperatuur boven de 30 graden zit zal het te heet worden en onder de 20 graden te koud. Wanneer het te heet of te koud is kan de groei van de wietplanten vertraagd worden en kunnen er andere problemen veroorzaakt worden. Zorg er ook voor dat de lucht continue ververst wordt zodat de wietplantjes genoeg CO2 kunnen opnemen. De afgezogen lucht dient het beste gefilterd te worden met een koolstoffilter om te zorgen dat je buiten de kweekruimte geen wietlucht ruikt.

Welk licht kan ik het beste gebruiken voor mijn kweek?

De meeste kwekers gebruiken HPS kweeklampen voor hun cannabisplanten. Deze zijn erg effectief en voordelig in aanschaf. LED kweeklampen zijn ook een optie. De laatste jaren zijn LED kweeklampen flink verbeterd en ook voordeliger geworden. Deze maken het kweken voor beginners ook een stuk veiliger. Wij raden aan de verkoper van de kweekruimte te vragen welke lamp het meest past bij de gekozen kweektent of kweekkast.