Aloë Vera

De voordelen van Aloë Vera voor een cannabis plant

Er zijn nog niet veel kwekers die weten dat Aloë Vera een groot voordeel heeft bij het klonen van wietplanten. Aloë Vera bevat bijvoorbeeld veel essentiële micronutriënten. Door het gebruik van Aloë Vera gel bij het klonen van je wietplanten zal je wortelpercentage aanzienlijk verbeteren en dit op een goedkope en 100% natuurlijke manier!

Hoe werkt dat?

Aloë Vera-gel bevat twee erg belangrijke hormonen. Dit zijn namelijk auxines en gibberellins. Deze hormonen helpen bij het reguleren van veel plantontwikkelingsprocessen zoals wortelgroei en bloeiontwikkeling. Ook zit het nog eens boordevol aminozuren, salicylzuur, enzymen en micronutriënten. Daarnaast bevat de voedzame Aloë Vera gel grote hoeveelheden saponinen. Dit zijn bevochtigingsmiddelen die helpen de absorptie van alle zojuist genoemde elementen te verhogen. Het salicylzuur zal functioneren als een plantenhormoon. Dit heeft een groot voordeel bij het bewortelen van klonen omdat het de verdediging van de plant tegen ziekteverwekkers versterkt.

Bladvoeding maken met Aloë Vera

Van Aloë Vera kun je ook nog eens bladvoeding maken! Pers hiervoor de gel uit de bladeren en mix het met water. Gebruik een eetlepel per 4liter water en mix het goed. Binnen 20 minuten toe dienen voor optimaal effect.

Het klonen van wietplanten met Aloë Vera

Zorg voor een schone en steriele werkomgeving en houd al je materiaal zo schoon mogelijk. Stekken zijn namelijk erg kwetsbaar. Gebruik regenwater voor uw stekken of laat kraanwater een nacht staan zodat het chloor kan verdampen. De beste PH waarde van het water dient tussen de 6 en 6.5 te liggen.

Klonen met Aloë Vera in 7 stappen

  • Snijd een stuk Aloë Vera-blad van ongeveer 10cm lang af.
  • Knijp de gel uit het stuk blad in het glas water en mix het goed.
  • Snijd nu een takje van je wietplant af. De stekken moeten ongeveer 12 tot 20 cm lang zijn.
  • Plaats de stek in het glas met Aloë Vera water en laat ze er een nachtje in staan om te weken.
  • Verwijderen nog een stuk Aloë Vera blad van ongeveer 10 cm. Steek nu de stek met de onderkant in de opening van het blad om de stek met Aloë sap te bedekken.
  • Nu kan je de stek in het startblokje plaatsen.
  • Zet het startblokje in je propagator. Zorg ervoor dat de startblokjes vochtig maar niet te nat zijn. Spray met een mix van Aloë Vera en water over je stekken heen om het vochtig te houden. Haal de koepel er eenmaal per dag een paar seconden af om wat frisse lucht binnen te laten. Binnen 2 weken zouden je klonen moeten wortelen.

Hoe verzorg je je Aloë Vera?

Aloë Vera heeft weinig onderhoud nodig en is goedkoop. Het geeft weinig water of voedingsstoffen nodig om te groeien. Plant het in een goed doorlatende grond zoals een cactus potgrond.